Senatorii au decis: militarii şi poliţiştii vor putea folosi banii de chirie pentru cumpărarea unei locuinţe

Senatorii au adoptat luni, 29 octombrie, o propunerea legislativă prin care militarii și polițiștii vor putea opta cum să-şi folosească banii pe care îi primesc pentru achitarea chiriei.

Polițiştii și cadrele militare care îndeplinesc condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie și care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării unei locuințe, beneficiază de compensația lunară pentru chirie, pe o perioada ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rată aferentă creditului.

În această situație, compensația lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut, dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar.

Militarii și polițiștii au dreptul la o compensație pentru chirie de până la 50% din salariul de bază, respectiv din solda lunară, dacă sunt numiți în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea de domiciliu, nu dețin locuință proprietate personală în acea localitate, inclusiv soția sau soțul, și nu li se poate asigura spațiu de locuit corespunzător.

Senatul a fost Camera decizională, iar acum legea merge spre promulgare la Preşedintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here