Cristina Stocheci, senator PSD, critică în termeni duri actualul guvern pentru starea în care a adus industria ospitalității din ţara noastră. Stocheci mai susţine că situația din Horeca este dramatică, iar dacă nu se iau măsuri urgente, lucrurile vor intra pe făgașul “scapă cine poate”.

Ordonanța Austerității care pregătește cadrul legal pentru Bugetul Austerității, croit de actuala Coaliție de guvernare, PNL – USR – UDMR, a fost publicată.
Astfel, Guvernul Cîțu continuă seria sinistră a țepelor date românilor, începând cu pensionarii (punctul de pensie a fost înghețat oficial până în 2022), până la bugetari și industria Horeca.
Domeniul Horeca a fost unul dintre cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2, înregistrând cele mai mari pierderi și cele mai multe falimente. Cifra de afaceri a scăzut cu 70% față de anul trecut, iar peste 40% dintre operatori și-au suspendat activitatea, pe fondul pandemiei.
Unde sunt măsurile de sprijin ale Guvernului pentru această importantă industrie?
Dincolo de propuneri și promisiuni de ajutor din partea Guvernului, încă nu s-a întâmplat nimic.
Situația este dramatică, iar dacă nu se iau măsuri urgente, lucrurile vor intra pe făgașul “scapă cine poate”.
Zilele acestea au avut loc proteste la care au participat antreprenorii, angajații, furnizorii de materie primă și toți aceia care au avut de suferit în urma deciziei luate de Guvernul României în ceea ce privește limitarea sau chiar închiderea spațiilor publice.
Oamenii sunt la capătul puterilor. Majoritatea sunt în șomaj tehnic. Nu au cu ce să își plătească facturile! Sunt în joc locurile de muncă și afacerile oamenilor din această industrie, iar Guvernul nu îi protejează în niciun fel!
Domnilor guvernanți, un motor oprit este foarte greu de repornit!” – este mesajul senatoarei Cristina Stocheci către guvernanţi.

Comments

comments