Senator Cristina Stocheci: “Câți bani ați adus în județul Argeș, domnilor parlamentari de la PNL și USR-PLUS?” Bugetul rușinii – susținut de actuala majoritate parlamentară, dar și de deputații și senatorii de Argeș de la PNL și USR-PLUS, contrar intereselor și nevoilor locuitorilor din județul nostru, unii dintre ei votanți ai celor care astăzi s-au opus tuturor proiectelor, reprezintă o bătaie de joc la o viață normală.

Senatoarea PSD Cristina Stocheci a susținut, printre multe alte amendamente la Legea bugetului de stat, și modernizarea unor străzi din orașul Costești, proiect care aducea un plus de dezvoltare zonei, dar și multe facilități pentru cea mai mare parte a locuitorilor din sudul județului.

Nu s-a putut din cauza parlamentarilor de Argeș, de la PNL și USR-PLUS.

Am susținut astăzi, de la tribuna Parlamentului României, în numele echipei PSD Argeș, o serie de amendamente la Legea Bugetului de Stat, cu impact crucial asupra potențialului de dezvoltare a județului Argeș, printre care: ”Modernizarea prin asfaltare a străzilor Margăritului, Metalurgiei, Fundătura Salcâmi și Progresului, în orașul Costești, cu suma de 6.825.928 lei.

Finanțarea acestui obiectiv de investiții era absolut necesară acestei localități. Obiectivul de investiții în cauză face parte din cele intrate pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

Proiectul mai are nevoie de avizul ANAF pentru semnarea contractului. Menționez că modernizarea acestui drum va crea oportunități de dezvoltare pentru orașul Costești, atât din punct de vedere economic cât și social. Proiectul crează și condiții pentru atragerea de investitori și venituri suplimentare la bugetul local, contribuind la creșterea nivelului de trai al populației, reducerea ratei șomajului și îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră.

Sursa de finanțare: bugetul alocat pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, sumele cheltuite din implementarea etapei a II-a a PNDL.

Cu toate acestea, după un simulacru de dezbateri, amendamentele nu au trecut la vot, la fel cum s-a întâmplat și cu alte mii de amendamente ale colegilor din PSD! Parlamentarii PNL și USR-PLUS de Argeș nu au fost astăzi solidari în susținerea intereselor Argeșului respingând “în bloc” amendamentele formulate în baza solicitărilor venite din teritoriu, de la primari. Nu erau mofturi, erau lucruri de maximă necesitate pentru fiecare localitate.
Dragi argeșeni, absolut toate propunerile noastre, ale social-democraților, au fost respinse de majoritatea parlamentară compusă din PNL, USR-PLUS și UDMR.

Parlamentarii PNL și USR-PLUS de Argeș au sabotat județul nostru și îi întreb dacă se mândresc cu rezultatele lor, câți bani au adus în județ” a declarat Cristina Stocheci.

Comments

comments