Semineul ramane, indubitabil, una dintre cele mai bune investitii pentru locuinta ta, atat din punct de vedere al confortului termic, cat si al design-ului, care poate cantari mult atunci cand esti perfectionist si acorzi mare atentie detaliilor.

Evident, cele mai apreciate raman semineele pe lemne, insa nici cele cu bioetanol nu trebuie eliminate. Pentru ca informatiile deja existente nu sunt suficiente sau, uneori, eronate, specialistii de la SemineeAlba.ro iti vin in ajutor cu o serie de informatii referitoare la caracteristicile, avantajele si dezavanatajele achizitiei acestor doua modele:

Ce trebuie să știi despre șemineele pe lemne?

Nimic nu este mai relaxant decat privirea flacarilor din vatra unui semineu pe lemne traditional, in timp ce ascultam sunetul hipnotic al vreascurilor care trosnesc. Insa pentru a te bucura de toate aceste trairi, este foarte important sa optezi pentru un semineu de calitate, cu o captuseala calitativa, fara fisuri. Mai adaugam un focar semineu performant si un cos de fum (preferabil din inox), iar pericolele unor incendii vor fi tinute departe de casa noastra.

In plus, un termosemineu sau un semineu pe lemne nu trebuie sa emane fum in locuinta. Daca asta se intampla, este fie din cauza faptului ca este murdar cosul de fum, fie obturat, deoarece a fost inchis cu o clapeta de protectie in perioada calda.

O alta problema ar fi legata de utilizarea unor combustibili solizi inadecvati (mase plastice, hartie, carton), care elimina noxe periculoase ori lemn pus in exces, asa incat produsii de ardere nu reusesc sa se elimine in totalitate, ritmic, pe cos.

Pe scurt, printre avantajele unui semineu pe lemne ar trebui mentionate urmatoarele:
– semineele pe lemn ofera o placere vizuala, ascultarea trosnetul focului, atmosfera nostalgica;
– este un element forte al oricarui living, decorarea acestuia subordonandu-se de cele mai multe ori in totalitate acestuia;
– daca locuiesti intr-o locuinta rurala sau muntoasa, vei gasi mai usor material lemnos si la preturi reduse decat intr-un oras.

Șemineele cu bioetanol
Daca esti unul dintre clientii care pun mai mult pret pe estetica, un semineu bioetanol este solutia perfecta. Acesta foloseste un combustibil ce il gasesti in magazine pentru a functiona – bietanolul, un lichid incolor care se transforma in vapori si este inflamabil.

In ceea ce priveste avantajele acestui tip de semineu ar trebui mentionate urmatoarele:
– intretinere minimala – nu exista fum, cenusa, funingine;
– mobilitate – se poate incastra usor intr-un perete al camerei, se poate aseza fara probleme pe o masa ori chiar direct pe podea, i se poate schimba locul dupa dorinta;
– obiect decorativ prin excelenta – pretabil multor tipuri de amenajari interioare, inclusiv celor mai moderne dintre ele.
Magazinul online SemineeAlba.ro pune la dispozitie o gama variata de modele, fie ca te gandesti sa optezi pentru un semineu pe lemne sau pe unul decorativ, cu bioetanol. Iar daca esti indecis in privinta alegerii modelului, consultantii de la SemineeAlba.ro te pot ajuta cu informatii si sfaturi, astfel incat sa nu dai gres in momentul achizitiei si sa te poti bucura de caldura si atmosfera semineului amplasat in casa ta.

Comments

comments