Şeful ANAF, demis de premier. Noul președinte al instituției, cu rang de secretar de stat, este Mirela Călugăreanu

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat din funcţie pe preşedintele ANAF, Bogdan Stan. În locul acestuia a fost numită deja Mirela Călugăreanu, venită din Direcţia Finanţelor Publice Bucureşti. Aceasta are rang de secretar de stat.

Acum câteva zile, poziţia exprimată de premierul Mihai Tudose indica existenţa unui ultimatum transmis lui Bogdan Stan. „Aici discutăm de cel puţin două lucruri: cifrele sunt sau arată mai bine ca anul trecut. Nu arată după opinia mea, după opinia noastră, la fel de bine cum ar fi trebuit să arate, dat fiind creşterea economică. Nu se poate să ai creştere economică, să ai consum mai mare şi încasări mai puţine”, spunea la vremea respectivă prim-ministrul.

Întrebat, tot la acea dată, dacă Bogdan Stan şi-a făcut treaba în fruntea ANAF, prim-ministrul a răspuns scurt: „Discutăm despre ceea ce au de făcut de acum încolo”. De asemenea, chestionat cât timp are Bogdan Stan la dispoziţie pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea ANAF, premierul a spus că „începând cu azi fiecare zi”. „Următoarea analiză pe cifre va fi peste o lună”, a conchis Mihai Tudose.

Anterior, presa a scris despre tensionarea relaţiei dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose din cauza şefului ANAF. Presa preciza că Bogdan Stan este „un funcţionar ce a avut în trecut legături cu firma TelDrum, apropiată de Liviu Dragnea”.

Bogdan Stan declara, în urmă cu doar o săptămână, la finalul unei întâlniri cu premierul Mihai Tudose, că ”nu i-a cerut nimeni demisia până acum”, în contextul nemulțumirilor legate de încasările făcute la nivelul instituției.

Întâlnirea a avut loc după ce angajările în administrația centrală au fost blocate până la sfârșitul anului, tocmai din lipsa banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here