Gelu Ştefan Diaconu: “Într-o țară civilizată, membră a Uniunii Europene, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodată o instituție fundamentală a statului român”.

 

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor ‘SED LEX’ organizează joi, în intervalul orar 11.00 – 14.00, un miting în faţa sediilor Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), unde solicită demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, pentru abuz în serviciu.

Protestul, intitulat Marşul Demnităţii, este susţinut de finanţiştii din toată ţara, care pe perioada acţiunii desfăşurate în Bucureşti vor întrerupe lucrul cu publicul şi vor protesta în faţa administraţiilor judeţene ale finanţelor publice.
Sindicaliştii îl acuză pe şeful ANAF de acţiuni de represiune şi pedepsire ale angajaţilor pentru participarea la o acţiune de protest în data de 3 noiembrie.

Declarația președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, în legătură cu protestele organizate de liderul sindical Vasile Marica a fost una destul de dură:

“Vasile Marica, veriga de legătură dintre grupurile de interese locale și câțiva locotenenți personali ai acestuia speriați de gândul că nu-și mai pot negocia funcțiile prin cârciumi, crede că, în 2015, mai poate manipula opinia publică cu un protest împotriva modernizării ANAF.

Este sub demnitatea mea să vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodată nimic, însă am datoria de a explica opiniei publice și angajaților onești din ANAF următoarele lucruri:

1. Prezența unui inspector de integritate la examenele de promovare reprezintă doar extinderea unei practici folosite deja la supravegherea examenelor de la Antifraudă și oferă garanția că promovările nu mai sunt la cheremul lui Vasile Marica și al găștii acestuia, preocupați doar să profite de pe urma unor funcții publice.

2. Potrivit prevederilor legale, examenele sunt organizate de angajator, respectiv de direcțiile regionale, acestea având personalitate juridică. Este adevărat că interzicerea organizării examenelor la nivel local, sub supravegherea frățiilor patronate de Vasile Marica, nu poate fi privită cu ochi buni de acest personaj care de 20 ani paraziteaza sistemul vamal și fiscal, însă a venit momentul să înțeleagă până și el că nu mai poate trăi la nesfârșit din șpăgi într-o Românie aflată în plină schimbare de paradigmă.

3. În esență, acest personaj nociv pentru tot ce înseamnă reforma administrației, un profitor al mișcărilor sindicale oneste, protestează împotriva eliminării nepotismelor și împotriva oferirii unei oportunități reale de promovare angajaților ANAF merituoși, pentru a rămâne în continuare conectat la robinetul banilor murdari.

Am deplină încredere în faptul că oamenii de bună credință care muncesc zilnic și contribuie din plin la procesul de reformare a ANAF (realizat în principal în interesul contribuabililor și secundar în favoarea salariaților) nu vor cădea în capcana manipulării întinsă de un personaj lipsit de substanță profesională, morală și umană, cățărat fără scrupule pe scara parvenirii sociale.

În ce privește solicitarea demisiei mele din partea unui mafiot îmbrăcat în haina sindicalistului preocupat de soarta adevăraților funcționari, am un singur lucru de spus: afirm public că aceasta este la dispoziția noului prim-ministru la orice oră din zi și din noapte, așa cum a fost dintotdeauna.
Într-o țară civilizată, membră a Uniunii Europene, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodată o instituție fundamentală a statului român.” – Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF

Comments

comments