Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a decis convocarea unei şedinţe de urgenţă la Colegiul Brătianu, unde urmează să se analizeze situaţia creată ca urmare a deciziei ISJ Argeş de desfiinţare a profilurilor informatică intensiv şi bilingv franceză, spaniolă şi germană.

La dialog au fost chemaţi, viceprimarul Laurenţiu Zidaru, răspunzător din partea Primăriei de domeniul educaţiei şi fost profesor al colegiului,  generalul Florin Gardin, cel care a semnat decizia,  adjunctul ISJ Dumitru Tudosoiu, tot profesor la Brătianu, conducerea colegiului şi cadrele didactice. „Eu sunt plecat în Polonia acum, dar am aflat despre decizia Inspectoratului de desfiinţare a respectivelor profiluri şi despre reacţia cadrelor didactice de acolo, care s-au revoltat din acest motiv. Deşi Primăria nu are atribuţii directe în acest caz, am decis să ne implicăm şi să vedem ce putem face. Am discutat deja cu conducerea ISJ şi am aflat că acolo este o problemă cu depăşirea costurilor standard pe elev. Dacă merită să păstrăm aceste profiluri, vom căuta o soluţie în comun ca să rezolvăm această situaţie. Cât despre destituirea inspectorului şcolar general, nu punem, în nici un caz problema în acest mod!“, ne-a declarat primarul Tudor Pendiuc.  
Săptămâna trecută, cadrele didactice de la Catedra de Limbi Străine a prestigiosului colegiu piteştean „I. C. Brătianu” au aflat cu stupoare că Inspectoratul Şcolar a decis, în mod oficial, să desfiinţeze profilurile de informatică intensiv şi cele bilingve pe franceză, spaniolă şi germană. Singurul care a scăpat – nimeni nu ştie explicaţia – este bilingv-engleză. „Noi nu am ştiut absolut nimic! Conducerea noastră nu ştiu dacă a avut vreun cuvânt de spus, dat fiind că ambii directori sunt cu delegaţie, numiţi chiar de ISJ, şi ar însemna să îşi piardă funcţiile. Nu înţelegem cum e posibil să fie desfiinţate tocmai profilurile şi clasele de elită ale colegiului. Şi asta, cu nici două luni înainte de examene. În mai ar fi trebuit să se dea probele de limbă eliminatorii pentru admitere la aceste profiluri şi sunt copii care se pregătesc de ani de zile! Dacă se spunea măcar de la începutul anului… “, ne-a declarat atunci Tatiana Florea, cadru didactic la „I.C. Brătianu”. Reacţia cadrelor didactice, care au trimis scrisori atât către Ministerul Educaţiei şi Primăria Piteşti cât şi către alte instutuţii, nu a rămas astfel fără răspuns. Rămâne de văzut care va fi însă răspunsul şi soluţia finală.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI