Secţia de ortopedie pediatrică a Spitalului Grigore Alexandrescu, modernizată total. Noua aparatură permite intervenţii complexe!

0
211

Secţia de ortopedie pediatrică a Spitalului Grigore Alexandrescu, modernizată total. Noua aparatură permite intervenţii complexe! Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat în această dimineață la redeschiderea secției de ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Copii „Grigore Alexandrescu” care a fost modernizată cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății.

În anul 2019, Ministerul Sanatatii a alocat acestei unități suma de 10.000.000 lei pentru dotare cu aparatură medicală.

„Spitalul Grigore Alexandrescu este una din cele 6 unități de Urgență din Bucuresti. Secția de ortopedie pediatrica şi blocul operator au fost modernizate şi complet retehnologizate. Au fost cumparate mese noi în blocul operator, versatile, care pot fi utilizate şi pentru adulți în cazuri de calamitate. A fost schimbat complet sistemul de iluminat şi au fost achiziționate paturi noi, de ultimă generație, în toată secția. Sunt în procedură de achiziție și alte echipamente”, a declarat Sorina Pintea.

Din suma de 10 milioane de lei care a fost alocată de Ministerul Sănătății, au fost deja cheltuite 6 milioane de lei.

Ministrul Sănătății a decis alocarea de fonduri suplimentare pentru dotarea spitalului, în funcţie de proiectele imediate.

Secția de Ortopedie Pediatrică asigură consultaţii pentru aproximativ 10.000 pacienţi în fiecare lună şi intervenţii chirurgicale pentru aproximativ 250-300 pacienţi în fiecare lună.

Secția nu a mai fost modernizată din anul 1998.

Astfel, au fost schimbate toate cele 28 paturi ale secţiei. Paturile noi au dotare completă pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedică. Paturile asigură un confort deosebit pacienţilor fiind considerate cele mai sigure paturi de pe piata medicală.

De asemenea, au fost schimbate toate cele 3 mese de operatie din blocul operator. Cea mai veche dintre acestra fiind din anul 1970! Mesele achiziţionate permit tratamentul oricarei afecţiunii ortopedice sau traumatice inclusiv pentru paceinţii din grupa de vârstă 16-18 ani.

Mai mult, au fost schimbate cele 3 lămpi ale blocului operator ortopedie, lămpi ce depăşeau 20 de ani vechime.

Noile lămpi permit atât o vizualizare perfectă, indiferent de câmpul operator şi indiferent de durata operatiei. În secţia de Ortopedie, în mod frecvent, se fac interventii chirurgicale căror durată depăşeşte 6-8 ore. Toate lămpile de operaţie permit transmiterea în timp real a imaginilor către un centru pilot, cu scop atât de supervizare a actului operator cât şi cu scop didactic.

Tot pe sectia de ortopedie sunt în procedura de achiziţie un amplificator de imagine, un artroscop de ultimă generaţie şi un sistem complet de neuromonitorizare ce vor permite creşterea gradului de complexitate a intervenţiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale şi nu numai.

„În acestă toamnă vom vedea rezultatele alocărilor de fonduri pe care Ministerul Sănătății le-a făcut în acest an la toate unitățile sanitare din țară. Ieri am fost la maternitatea din Brăila, astăzi suntem la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, mâine voi fi inaugurarea secției de ATI a spitalului de la Bistrița Năsăud, complet modernizată cu fonduri de la bugetul de stat. Din păcate, sunt şi unităţi care nu au demarat nicio procedura pentru achiziţia de aparatură”, a mai spus Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here