Seceta a făcut prăpăd în România. Aproape 830.000 de hectare sunt afectate

Suprafaţa totală afectată de secetă comunicată până marţi, 11 octombrie, este de 827.980 de hectare, în 37 de judeţe şi Bucureşti, conform datelor centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Până pe 15 noiembrie, fermierii trebuie să depună documentele respective din care să rezulte care este suprafaţa şi în ce grad de afectare. Nu fac acum niciun fel de estimare. Aştept să se încheie aceste procese de constatare a pagubelor din teren”, a precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ministrul a subliniat că sprijinul financiar va trebui notificat la Comisia Europeană, pentru că este considerat ajutor de stat.

Judeţele care au raportat culturi afectate de secetă sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.