Seara Dacia la Palatul Elisabeta. Fundaţia Principesa Margareta a României a primit un Duster pentru proiectul Tinere Talente

0
180

Miercuri, 7 octombrie, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au găzduit la Palatul Elisabeta un eveniment dedicat generoasei colaborări între compania Dacia Pitești, parte a grupului Renault, și Fundația Principesa Margareta a României.

Începând din anul 2009, compania Dacia a susținut toate edițiile anuale ale proiectului Tinere Talente, care sprijină financiar și profesional formarea elevilor și studenților muzicieni și artiști plastici. Proiectul este binecunoscut și a atras admirația întregii societăți, fiind un puternic exemplu de altruism și viziune.

Fundația Principesa Margareta a României a fost declarată, nu de mult, cea mai onestă organizație neguvernamentală din țară. Tinerelor Talente, ca și proiectelor inter-generaționale, li s-au alăturat mulți voluntari și sponsori, convinși de importanța sprijinirii artei, educației și tinerei generații.

Dacia Pitești, reprezentată de președintele-director general al companiei, Nicolas Maure, a oferit aseară Fundației Principesa Margareta a României un nou automobil Dacia Duster, pentru proiectul Tinere Talente.

La ceremonie, la recepție și la dineul care a încheiat seara, au participat ambasadorul Franței la București, dl François Saint-Paul, reprezentanți ai companiei Dacia, membri ai Comitetului Director și angajați ai Fundației Principesa Margareta a României, precum și ziariști.

Dl Mugurel Mărgărit-Enescu, directorul executiv al fundaţiei, a oferit, în fața invitaților, o diplomă companiei Dacia, pentru a onora astfel generoasa și constanta ei contribuție la dezvoltarea proiectelor caritabile ale fundației Alteței Sale Regale.

Discursul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare a României

Domnule ambasador, domnule Maure,
Doamnelor şi domnilor,
Bine aţi venit la Palatul Elisabeta, la Seara dedicată companiei Dacia, parte a grupului Renault România.
Ne aflăm aici pentru a sărbători parteneriatul dintre Fundaţia Principesa Margareta a României şi Dacia. Compania s-a alăturat, din anul 2009, cu generozitate în susținerea proiectului Tinere Talente.
Acest proiect este un model în societate. El arată că fiecare dintre noi poate schimba destine. Elevii și studenții pe care îi susținem, în fiecare an, reprezintă viitorul artei românești.
Mulțumesc companiei Dacia pentru implicare constantă în activitățile și programele fundației și pentru cea mai recentă sponsorizare oferită –・acest frumos automobil Dacia Duster.

Discursul domnului Nicolas Maure, preşedinte Automobile Dacia

Altețele Voastre Regale,
Domnule Director Executiv al Fundației,
Doamnelor și domnilor,

Buna seara și bine ați venit!
Mă bucur să fim împreună aici, la Palatul Elisabeta, pentru un eveniment deosebit: aniversarea parteneriatului între Dacia și Fundaţia Principesa Margareta a României.
Parteneriatul s-a născut în 2009, iar acum doi ani l-am înnoit, cu un obiectiv comun: sprijinirea tinerelor talente.
În România, Grupul Renault are 16.000 de angajaţi, care au competenţe şi talente diferite și care desenează, proiectează, fabrică şi comercializează maşini. Modelul Duster, pe care îl oferim astăzi Fundaţiei Principesa Margareta a României, este o dovadă a succesului nostru: este conceput și fabricat în România. 
Atragerea de noi talente în industria din care facem parte, extrem de competitivă, este o preocupare permanentă a companiei. Prin parteneriatele cu 15 universități tehnice din toată țara și cu liceul din Mioveni, prin programele anuale de stagii, Grupul Renault oferă șansa multor studenți și elevi de a-și începe cariera în domeniul auto.
Credem însă că și tinerii din alte domenii merită atenție și trebuie ajutați. În primii ani de parteneriat cu Fundaţia Principesa Margareta a României, am văzut tineri talentați în muzică și arte care au șansa de a urca pe scenă și de a face un prim pas în carieră. I-ați văzut și dumneavoastră la evenimentul în care am sărbătorit 15 ani de Renault și Dacia sau în concertele regale.
Succesul programului Tinere talente ne-a făcut să oferim Fundaţiei Principesa Margareta a României o mașină nouă, un Duster, cu care să plece la drum într-o nouă etapă. Este o mașină versiunea Laureate, culoare gri comète, echipată cu motor TCE 125, Euro 6, cu sistem start-stop, cea mai nouă tehnologie.
Urez Fundației drum bun în noua mașină și succes în toate proiectele!

FOTO: Daniel Angelescu, romaniaregala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here