Potrivit noului Cod Fiscal, ale cărui prevederi vor intra în vigoare la începutul anului viitor, orice majorări, reduceri sau introduceri de noi impozite vor intra în vigoare întotdeauna doar de la 1 ianuarie a fiecărui an, fără posibilitatea de a mai fi modificate, cel puţin în acel an.

 

Astfel, în actul normativ, ce se va aplica din 2016, este statuat un nou principiu al fiscalităţii, respectiv predictibilitatea impunerii, conform căruia pentru o perioadă de cel puţin un an nu se pot aduce modificări legislative în sensul majorării impozitelor sau introducerii de impozite noi.

“Predictibilitatea impunerii, asigura stabilitatea impozitelor, taxelor si contributiilor obligatorii, pentru o perioada de timp de cel putin un an, in care nu pot interveni modificari in sensul majorarii sau introducerii de noi impozite, taxe si contributii obligatorii”, prevede documentul.

Totodata, potrivit reglementarilor aplicabile de la anul, orice majorari, reduceri sau introduceri de noi impozite vor intra in vigoare intotdeauna la o data stabilita, si anume data de 1 ianuarie a fiecarui an, fara posibilitatea de a mai fi modificate, cel putin in acel an.

“In cazul in care prin lege se introduc impozite, taxe sau contributii obligatorii noi, se majoreaza cele existente, se elimina sau se reduc facilitati existente, acestea vor intra in vigoare cu intai ianuarie a fiecarui an si vor ramane nemodificate cel putin pe parcursul acelui an”, se precizează în Noul Cod fiscal.

Comments

comments