Se schimbă legea vânătorii! Jandarmii pot trage în animalele sălbatice care atacă gospodării sau oameni. Marți, 9 aprilie, în cadrul lucrărilor Comisiei pentru constituţionalitate a fost discutată contestaţia depusă la Curtea Constituţională a României în legătură cu Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

Prin acest proiect de lege a fost redefinită vânătoarea pentru a scoate de sub incidenţa legii completarea la Legea nr. 550/2004 a activităţii jandarmilor de a tranchiliza animalele sălbatice care constituie un pericol pentru siguranţa oamenilor sau a bunurilor lor. Astfel, jandarmii pot tranchiliza animalele sălbatice care atacă gospodării sau oameni.

Prin completările aduse se prevede și posibilitatea de a acoperi pagubele făcute de către animalele sălbatice şi chiar acordarea de despăgubiri cetăţenilor afectaţi în astfel de incidente, atât în ceea ce priveşte pagubele materiale cât şi efectele fizice ale unor astfel de întâlniri, constând în raniri sau chiar decese.

Propunerea a fost trimisă plenului Senatului, care este cameră decizională.

Comments

comments