Pădurar din Argeș, atacat de urs. Bărbatul a fost operat de urgență. Un pădurar din cadrul unui ocol silvic privat din comuna Albeștii de Muscel a fost marți, 9 aprilie, atacat de un urs. El a fost operat de urgență la Spitalul Județean din Pitești iar, în acest moment, se află internat pentru recuperare la Secția de Chirurgie Plastică și Reparatorie.
”Având în vedere acest incident foarte grav, prefectul Emilian Dragnea a solicitat instituțiilor responsabile de gestionarea problemelor provocate de animalele sălbatice să întocmească rapid documentația în vederea obținerii aprobării Ministerului Mediului pentru recoltarea acelui exemplar de urs.
Mai mult, pentru a preveni incidentele de acest gen, Instituția Prefectului-Județul Argeș va solicita administratorilor fondurilor cinegetice din județ să facă o analiză privind numărul exemplarelor de urs care pot ataca gospodării și, implicit, oameni și să înceapă imediat demersurile pentru relocare sau recoltare, în funcție de fiecare situație”, se precizează în comunicatul transmis de Prefectura Argeș.

Comments

comments