Se îndepărtează arborii uscați din Parcul Lunca Argeșului pentru evitarea accidentelor!

0
109
Se îndepărtează arborii uscați din Parcul Lunca Argeșului pentru evitarea accidentelor! Începând cu data de 09.12.2020, Servicul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești împreună cu Societatea Salpitflor Green SA vor desfășura, în Parcul Lunca Argeșului, o amplă acțiune de eliminare a arborilor aflați în declin biologic sau care prezintă o stare fitosanitară precară și pot afecta siguranța persoanelor.

În Parcul Lunca Argeșului există peste 1500 de arbori, dintre care mulți sunt aplecați, uscați și prezintă un mare pericol de prăbușire și accidentare a vizitatorilor.

Direcția Silvică Argeș a emis Autorizația de Exploatare nr. 168995/23.11.2020, în urma căreia au fost marcați 80 de arbori în volum total de 139 mc.

Masa lemnoasă rezultată va fi folosită de către Grădina Zoologică Pitești pentru realizarea confortului termic al animalelor pe timp de iarnă.

În primăvara anului 2021, se va organiza o campanie de plantare de arbori, inclusiv în locațiile de unde aceștia au fost eliminați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here