ionitaJoi, 3 iulie, de la ora 18.00, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”, Argeş organizează lansarea volumului „Mireasa neagră”, autor Marin Ioniţă. Moderatorii evenimentului vor fi poetele Denisa Popescu şi Cristina Onofre. La cei 85 de ani ai săi, scriitorul şi profesorul Marin Ioniţă continuă să surprindă, de această dată, cu o poveste captivantă despre întâlnirea cu moartea. Iată cum vorbeşte scriitorul Marin Ioniţă despre moarte în noul său volum: „Am iubit o ţigancă de cort. O studentă din Mangalia. O colegă arabă. O negresă africană, pe o plajă de turişti. Alte femei din seminţiile deşerturilor arse de soare… Dar niciuna atât de neagră… Neagră ca de turci, ca de smoală, ca de cărbune, ca de tăciune, ca de funingine neagră, ca negrul-de-fum… Mireasa mea pe vecie.”
Marin Ioniţă s-a născut la 10 iulie 1929, în localitatea Jugureni-Ulieşti, judeţul Dâmboviţa. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, a fost elev al Şcolii de literatură „Mihai Eminescu” din Bucureşti (coleg cu Nicolae Labiş, Aurora Cornu, Lucian Raicu, Niculae Stoian, Gheorghe Tomozei, Ion Gheorghe ş.a) şi a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti. A debutat în 1953 în Almanahul tinerilor scriitori, a fost redactor la „Făclia Hidrocentralei”, este membru al Cenaclului „Liviu Rebreanu” din Piteşti, face parte dintre cei angajaţi la prima serie a revistei „Argeş” şi din echipa redacţională a reîntemeierii revistei, în 2001, în prezent fiind consilier editorial. Realizează emisiuni culturale la televiziunile locale, este iniţiator şi coordonator al Clubului AMA, conduce cenaclul Sind Junior (care a publicat deja şase volume, intitulate „Ucenicii vrăjitori”) şi a unui supliment săptămânal, „Curierul artelor”. A primit titlurile de Cetăţean de onoare al Municipiului Piteşti şi de Fiu al Argeşului.
Despre cărţile lui Marin Ioniţă s-au pronunţat, de-a lungul anilor, Ştefan Bănulescu, Mircea Iorgulescu, Vlad Sorianu, Magda Ursache, Bogdan-Alexandru Stănescu, Mihail Diaconescu, Mihai Ungheanu, Nicolae Oprea, Constantin Cubleşan, Alex Ştefănescu, Dumitru Augustin Doman.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI