Joi, 10 decembrie  2015, de la ora 17.00, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează lansarea volumului „Drumul dinozaurului” (Editura Tiparg, Pitești, 2015), autor Marin Ioniță.

«Împreună cu „Kiseleff 10 – Fabrica de scriitori” și „Nu trageți în dinozauri” la care se adaugă „Mireasa neagră” volumul de față face parte dintr-un ciclu de formare/inițierea a unui personaj în perioada cea mai zbuciumată a istoriei noastre. Copilăria, adolescența și primii ani ai maturității, sub influența și presiunea a trei forțe antagoniste, aflate în luptă pe viață și pe moarte: lumea care se prăbușește, lumea care dă năvală și eterna condiție umană. Atracții, ispitiri, amenințări, făgăduieli; idealuri, confuzie, teroare. Sancționat, promovat, arestat. O frescă de la jumătatea secolului trecut și până în prezent. Roman social, politic, istoric. Și de dragoste. Iubirea nu moare.» (Marin Ioniță, Cuvânt Înainte, „Drumul dinozaurului”.
Marin Ioniţă s-a născut la 10 iulie 1929, în localitatea Jugureni-Ulieşti, judeţul Dâmboviţa. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, a fost elev al Şcolii de literatură Mihai Eminescu din Bucureşti (coleg cu Nicolae Labiş, Aurora Cornu, Lucian Raicu, Niculae Stoian, Gheorghe Tomozei, Ion Gheorghe ş.a) şi a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti.
A debutat în 1953 în Almanahul tinerilor scriitori, a fost redactor la Făclia Hidrocentralei, este membru al Cenaclului Liviu Rebreanu din Piteşti, face parte din cei angajaţi la prima serie a revistei Argeş şi din echipa redacţională a reîntemeierii revistei, în 2001, în prezent fiind consilier editorial. Realizează emisiuni culturale la televiziunile locale, este iniţiator şi coordonator al Clubului AMA, conduce cenaclul Sind Junior (care a publicat deja şase volume, intitulate Ucenicii vrăjitori) şi a unui supliment săptămânal, Curierul artelor. A primit titlurile de Cetăţean de onoare al Municipiului Piteşti şi de Fiu al Argeşului. Despre cărţile lui Marin Ioniţă s-au pronunţat, de-a lungul anilor, Ştefan Bănulescu, Mircea Iorgulescu, Vlad Sorianu, Magda Ursache, Bogdan-Alexandru Stănescu, Mihail Diaconescu, Mihai Ungheanu, Nicolae Oprea, Magda Ursache, Constantin Cubleşan, Alex Ştefănescu, Dumitru Augustin Doman.

Comments

comments