Filarmonica Piteşti organizează joi, 10 decembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, al doilea concert simfonic al lunii. Dirijorul József Horváth, pianistul argentinian Mariano Castro şi solista Analia Selis sunt pentru prima oară în această formulă alături de orchestra simfonică a instituţiei.

În program: tangouri, valsuri şi milonga argentiniene, alături de celebre tangouri româneşti. Aranjamentele pentru orchestră sunt semnate de Mariano Castro.

După succesul repurtat cu „Vă place tango?” Analia Selis vine în faţa publicului cu un nou proiect de suflet: tangouri, valsuri şi milonga argentiniene, alături de celebre tangouri româneşti. Originară din Argentina, Analia Selis este una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc. A susţinut propriile concerte în cele mai importante oraşe şi săli ale ţării. Dintre acestea amintim: Sala Palatului, Teatrul Naţional, Sala Polivalentă, Sala Radio. De asemenea, are colaborări cu toate filarmonicile din ţară. A cântat în deschiderea unor evenimente importante, printre care: Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto National de Cuba. În 2009, a lansat proiectul „Latino America” prin care dăruieşte publicului românesc muzica din ţara natală. A concertat, în Piaţa Festivalului, la două ediţii ale Festivalului Internaţional „Georghe Enescu”.  A mai fost prezentă în stagiunile trecute la Filarmonica Piteşti, alături de violoncelistul Răzvan Suma şi chitaristul Julio Santillan.
Mariano Castro studiază, de la nouă ani, pianul şi chitara, absolvind Conservatorul Muzical Melani din Bueños Aires, la ambele instrumente. Ca interpret, abordează diferite stiluri muzicale, cântând în formaţii de tango, jazz, rock, folclor şi muzică clasică, dar şi ca solist de pian şi chitară. Din 2008 îl regăsim în grupul Narcotango, alături de care este nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards, la categoria Cel mai bun album de tango. Întreprinde peste 25 de turnee internaţionale în Europa, SUA, Canada şi America Latină, ca solist şi împreună cu grupul. A scris o versiune originală a „Anotimpurilor” lui Piazzola, care a avut succes la publicul din România. Este pentru prima oară la Filarmonica Piteşti.

Comments

comments