Școlile și grădinițele private intră în vacanță începând de astăzi

Școlile și grădinițele private intră în vacanță începând de astăzi. Școlile private intră, de astăzi, în vacanță, la fel ca și cele de stat.

Guvernul s-a reunit în ședință, luni dimineața, pentru a remedia neînțelegerea referitoare la vacanța instituțiilor școlare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor şi era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern.

Din această cauză, școlile și grădinițele private au fost lăsate deschise.

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a spus că a fost vorba despre o „scăpare”, o „greșeală” care va fi remediată, dar articolul din decizia CNSU e „foarte clar”, astfel că de marți, și școlile private vor putea intra în vacanță, potrivit digi24.ro.

„Am fost anunțați că mâine (luni – n.r.) la ora 11:00 are loc o întâlnire în format hibrid și va fi remediată această greșeală care s-a făcut, astfel încât și școlile private să se bucure de același tratament cu celelalte școli.

Imediat cum se termină ședința, care va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei greșeli, se va trimite la Monitorul Oficial”, a declarat, duminică, Dan Vîlceanu.

Sorin Cîmpeanu: ”Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță sau cursuri online”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni.

În acest mod s-a creat confuzie, neștiindu-se dacă acestea pot sau nu funcționa.

„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță sau cursuri online.

Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat duminică Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Antena 3, că textul va fi modificat, iar şcolile şi grădiniţele private vor putea face cursuri de luni, însă numai online.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricțiile ce intră în vigoare de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here