Cum să alegi saltele pentru un somn odihnitor

0
39

Cu cât ai mai multe opțiuni de saltea dintre care poți alege, cu atât cumpărarea uneia noi poate fi copleșitoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai dureri de spate sau de gât – salteaua corectă sau greșită poate face diferența între a-ți petrece ziua simțindu-te bine sau în dureri.

În timp ce alegerea unei saltele este în cele din urmă o chestiune de preferință personală, iată câteva sfaturi de reținut:

  1. Învață despre diferite materiale pentru saltele

Înainte de a cumpăra o saltea, familiarizează-te cu cele mai comune tipuri de saltele și cum sunt construite.

Saltelele cu arcuri folosesc bobine, care oferă adesea o senzație clasică de săritură și un sprijin puternic.

Saltelele din latex oferă în mod obișnuit mai mult recul și capacitate de reacție mai mare decât saltelele cu arcuri. În general materialul este mai rece.

SALTELE PREVI de pe Emag

Saltelele cu spumă de memorie sunt proiectate pentru a contura corpul, ceea ce poate duce la ameliorarea presiunii. Unii utilizatori de spumă cu memorie raportează că materialul este foarte călduros.

Saltelele hibride combină spuma de memorie sau straturile de latex pe o saltea interioară, adesea cu scopul de a oferi un amestec de moliciune și suport.

Saltelele de aer folosesc o pompă de aer pentru a umfla salteaua la nivelul de fermitate dorit. De obicei, fiecare parte a patului folosește o cameră separată de aer pentru a găzdui două traverse cu preferințe diferite de duritate.

Saltelele sunt, de asemenea, evaluate pe baza fermității. În general, o saltea prea veche sau prea moale poate să nu susțină coloana vertebrală suficient de bine.

  1. Vezi ce crede medicul tău

Dacă ai o afecțiune a spatelui sau gâtului, discută cu medicul tău sau cu kinetoterapeutul despre ceea ce îți recomandă. Ar trebui să țintești ca gâtul și spatele să fie într-o poziție neutră în timp ce stai întins pe saltea. Acest lucru promovează o bună aliniere a coloanei vertebrale. Deși medicii nu sunt experți în saltele, aceștia îți cunosc istoricul medical și pot da sfaturi bune din acest punct de vedere.

  1. Vizitează magazinele pentru a testa saltelele

Mergi la un magazin de saltele și acordă-ți mult timp pentru a naviga printre ele. Scoate-ți pantofii și întinde-te pe câteva saltele diferite timp de cel puțin 10 minute fiecare. Nu îți face griji dacă te simți ciudat – aceasta este o achiziție importantă, deci ia-ți timp.

  1. Atenție la trucuri

În timp ce vânzătorii vor eticheta saltelele drept „ortopedice” sau „aprobate medical”, nu există nicio organizație medicală care să certifice oficial saltelele pentru a purta aceste etichete. Saltelele pot avea caracteristici ortopedice, dar niciun grup medical nu verifică aceste afirmații.

  1. Reține că saltelele ferme nu sunt întotdeauna cele mai bune

Gândește-te de două ori înainte de a cumpăra o saltea tare sau fermă. Unele cercetări au arătat că cea mai bună saltea pentru durerile lombare este mai degrabă o saltea cu sprijin ferm, decât o saltea tare la propriu. Există o diferență între sprijinul ferm și duritatea saltelei. Vrei sprijin ferm cu o senzație confortabilă. Confortul va fi determinat de preferințele tale personale.

  1. Citește recenziile clienților reali

Acordă puțină atenție la ceea ce spun companiile de saltele despre ei înșiși, deoarece trebuie să-și comercializeze propriile produse într-o lumină pozitivă. Caută în schimb și recenzii imparțiale de la persoanele care au achiziționat salteaua care te interesează. Citește un amestec de recenzii pozitive, negative și de la mijloc.

  1. Solicită recomandări online

Anunță pe conturile tale de socializare că ești în căutarea unei saltele noi și cere prietenilor și membrilor familiei să posteze sugestiile lor. Ia în considerare includerea detaliilor despre starea ta de sănătate, deoarece unele persoane ar putea avea o experiență similară și pot oferi recomandări mai specifice.

  1. Caută furnizori cu perioade de încercare generoase și politici de returnare

Multe companii de saltele au o perioadă de probă, garantând returnări gratuite într-un anumit interval de timp dacă ești nemulțumit de produsul lor. Asigură-te că citești această mențiune și că înțelegi toate detaliile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here