Şcoala Politică de vară a OFL a avut ca temă – Femeile liberale în slujba societăţii

0
445

În perioada 04 – 06 septembrie, în Constanţa, în staţiunea Jupiter,  a avut loc Şcoala Politică de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale.

Tema evenimentului a fost una de anvergură: “Femeile liberale în slujba societăţii”. Copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, prezenţi la eveniment, au transmis următoarele mesaje:

Alina Gorghiu: ”Vremurile se schimbă mai repede chiar decât ne putem imagina, iar majoritățile bazate pe etnie sau criterii de gen sunt pe cale să apună și în România. Cine ar fi crezut acum un an că în 2015 vom avea ca Președinte de țară un român de etnie germană și în fruntea PNL o femeie? Trebuie să recunoaștem însă că pornim cu un oarecare handicap în politică, dar acesta nu ține de calitate, ci de reprezentare. Sunt prea puține femei care aleg o carieră politică. Este important să realizăm o echilibrare graduală a reprezentării bărbaților și femeilor pe scena politică. Este, de aceea, foarte important să existe o bază de selecție cât mai largă. E ca la fotbal, un sport drag femeilor, mai ales când îl văd bărbații: dacă ai mulți juniori, ai șanse mai mari să ai echipe de valoare peste 10 ani. Dacă în organizațiile de tineret vor fi mai multe femei, dacă în partid se vor înscrie și vor activa mai multe femei, vom reuși să avem o mai buna reprezentare în administrația centrală și locală.îndrăznețe și să nu se teamă de competiție. Le înțeleg pe femeile care ezită să intre în politică – de multe ori, aceasta se confundă cu ferma animalelor. Pe de altă parte, doar implicându-ne, putem ”dresa” obiceiurile nesănătoase din politică. Le-am îndemnat și astăzi pe femeile liberale să fie implicate, îndrăznețe și să nu se teamă de competiție”, a fost mesajul Alinei Gorghiu.

Vasile Blaga: „Eu sunt fericit că sunt copreședinte cu Alina Gorghiu și o spun pentru prima dată în fața dumneavoastră: eu îi prevăd un viitor strălucit, va conduce mulți ani Partidul Național Liberal și va avea tot sprijinul meu aici!”.

De asemnea, în discurs, Vasile Blaga a mai menţionat două aspecte foarte importante: comunicarea şi completarea, care există între el şi Alina Gorghiu.

Pentru doamnele participante esenţa mesajelor a fost una singură: „Îndrăzniţi, implicaţi-vă, străduiţi-vă şi vom fi alături de voi!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here