Şcoala Mihai Eminescu împlineşte, vineri, 50 de ani

0
292

Pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, la 166 de ani de la naşterea marelui poet naţional, şcoala ce îi poartă numele, “Mihai Eminescu” din Piteşti va fi şi ea în sărbătoare, împlinind 50 de ani de la înfiinţare.

Programul acestei zile speciale va începe la ora 10,00, la sediul şcolii, odată cu momentul de reîntâlnire, peste ani, a cadrele didactice cu foştii elevi.

De la ora 11, sub titlul „Aripi în timpul zborului“, va avea loc lansarea numărului festiv al Revistei Aripi, laureată de mai multe ori la Concursul Naţional de reviste şcolare, şi a suplimentului său, Arcade.

De la ora 12,  va avea loc lansarea cărţii „Calendarul sufletului meu“, scrisă de poetul Constantin Mîndruţă, elev din prima promoţie a Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu.

La ora 16, elevii, cadrele didactice şi invitaţii şcolii vor avea parte de momente festive la Teatrul Al. Davila. Manifestările sunt reunite sub titlul “La ceas de mare sărbătoare! Excelenţa străbate timpul”.

Tot cu acest prilej a fost modernizat  site-ul şcolii: www.mihaieminescupitesti.ro şi va avea loc o vizită a partenerilor din Kragujevac, de la Şcoala  Milutin i Draginja Todorovic, Serbia, cu care Şcoala Mihai Eminescu este înfrăţită şi derulează proiecte educaţionale şi schimburi de experienţă pentru elevi şi profesori anual, de peste 10 ani. Grupul din Serbia va fi condus de directorul şcolii, prof. Dragan Pavlovic.

Tot în cadrul calendarului prilejuit de aniversare, Şcoala Mihai Eminescu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, organizează Concursul Judeţean de Geografie „Ionel Ţuţă“, ediţia a II-a, clasele IV – VIII, pe 23 ianuarie, ora 10.  Consursul poartă numele unuia dintre cei mai iubiţi profesori ai şcolii, care a asigurat şi conduecerea unităţii şcolare vreme de peste 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here