Schimbare în Codul Rutier! Șoferii ar putea solicita reducerea suspendării permisului auto

Schimbare în Codul Rutier! Șoferii ar putea solicita reducerea suspendării permisului auto. Românii care au care au încălcat legislația rutieră și au permisul de conducere suspendat vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare în mai multe cazuri, conform unui proiect de act normativ ce a trecut tacit de Senat. Votul decisiv va fi dat de către deputați.

Dacă propunerea legislativă va ajunge să se aplice, spre deosebire de situația actuală, acești șoferi vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce chiar dacă au mai beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

În prezent, pe lângă faptul că trebuie să treacă de un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație și să aibă permis de conducere de peste un an de zile, adică să nu fie începător, un șofer care are dreptul de a conduce suspendat trebuie să se asigure că nu a mai solicitat reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani sau în ultimii doi nu a avut permisul de conducere suspendat.

Dacă proiectul va intra în vigoare, şoferii care doresc reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce nu vor trebui să îndeplinească decât două condiţii, şi anume să aibă permis de auto de peste un an de zile şi să fie declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Citește mai mult pe avocatnet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here