Urşii se plimbă în voie pe Transfăgărăşan iar turişti fac poze cu ei, fără să fie conştienţi de pericolul care îi paşte. Animalele ies din cauza lipsei de mâncare şi sunt liniştite cât timp oamenii le oferă ce îşi doresc, însă oricând pot deveni periculoase, la cel mai mic gest care le pot speria.

De curând, ursoaica cu doi pui din zona Cetăţii Poenari a fost văzută din nou în zonă, chiar pe treptele care urcă spre obiectivul turistic. Un grup de copii se afla pe traseu şi situaţia ar fi putut avea un sfârşit tragic. Din cauza urşilor respectivi, accesul către cetate a fost interzis anul trecut o bună bucată de timp iar ursoaica a fost relocată. Numai că, specia fiind una teritorială, care îşi stabileşte un areal şi se întoarce acolo oriunde ai duce-o, animalul a revenit în zonă, cu tot cu pui!

În aceste condiţii, conducerea Muzeului Judeţean Argeş, instituţia care are în administrare situl cultural, intenţionează montarea unui gard electrificat care să ţină animalele departe de drumul turiştilor.

Comments

comments