Scandalul de la vârful PSD are ecou şi în teritoriu. Un primar din Argeş cere să fie suspendat din partid

După înfrângerea de la prezidenţiale, Viorica Dăncilă este forţată să demisioneze din fruntea partidului, în vreme ce Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, vrea să preia şefia PSD cu sprijinul mai multor baroni locali.

În acest sens, Ciolacu a mers luni acasă la Dăncilă pentru a o convinge să demisioneze de la șefia PSD şi să fie înlocuită cu o conducere colectivă care ar urma să preia puterea în partid până la organizarea unui Congres. În schimb, Ciolacu i-a promis Vioricăi Dăncillă un loc eligibil la viitoarele alegeri parlamentare pe listele PSD Teleorman, dar şi funcţia de preşedinte al organizaţiei de femei PSD.

Deşi se impune o schimbare la vârful PSD, jocul făcut de tabăra strânsă în jurul lui Marcel Ciolacu a creat nemulţumire în teritoriu. Iulian Miu, primarul comunei Ungheni, omul care nu a pierdut nicio bătălie electorală, duminică obţinând aproape 74% din procente în contul candidatului PSD, se declară dezgustat de lupta de la vârful partidului.

Vreau să declar din capul locului că dacă Marcel Ciolacu ajunge în fruntea partidului, eu o să cer să fiu suspendat din PSD pentru 6 luni. Nu plec la niciun partid, dar nici nu vreau să mai asist la astfel de jocuri de culise. Ce facem? Schimbăm un circ cu altul? Păi, cine l-a mandatat pe domnul Ciolacu să meargă acasă la Viorica Dăncilă şi să-i propună, în schimbul demisiei, un post eligibil de senator şi şefia organizaţiei de femei? Înseamnă că nu am învăţat nimic din greşelile făcute în trecut şi mergem din nou într-o direcţie total opusă faţă de cerinţele electoratului. S-a văzut clar că jocurile de culise au fost sancţionate dur de români şi noi tot continuăm să le moştenim de la o conducere la alta. Aşa cum am spus, o să cer să fiu suspendat din PSD şi îl aştept pe domnul Ciolacu să vină şi la mine acasă şi să-mi propună un loc eligibil de parlamentar la Argeş, ba, mai mult, vreau şi şefia organizaţiei judeţene, măcar cea de la femei. Lăsând gluma la o parte, dacă continuă aşa o să ne lăudăm că PSD-ul este cel mai mare partid din ţară, dar care a rămas fără electorat. Nu vreau să ocolesc nici Argeşul în acest scandal. În această seară are loc sedinţa CEx. Cu ce mandat merge să ne reprezinte acolo domnul preşedinte Şerban Valeca? Că noi nu am stabilit nimic. Iar merge domnul Valeca să ne reprezinte pe persoană fizică şi apoi să vină să ne comunice şi nouă ce decizii au fost luate. Nu era mai normal să ne întâlnim şi să discutăm, iar domnul Valeca să prezinte în CEx poziţia organizaţiei judeţene şi nu doar pe a domniei sale?”, ne-a declarat primarul din Ungheni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here