„Autobuzul carierelor” pornește la drum în Câmpulung și ajunge la elevii de clasele a VII-a și a VIII-a

„€Autobuzul carierelor”€ pornește la drum în Câmpulung și ajunge la elevii de clasele a VII-a și a VIII-a

Caravana dezvoltării personale și profesionale pornește în căutarea unui nou traseu care să aducă mai aproape elevii din ciclul gimnazial de atingerea potențialului lor maxim. Career Bus, proiectul dezvoltat de Iceabreaker și Școala de Valori și susținut de Holcim România, a ajuns la Câmpulung, în 4 școli generale, unde va găzdui, timp de 3 zile, 200 de elevi de clasele a VII-a și a VIII-a.

Ce este Career Bus?
Un proiect pentru elevii din ciclul gimnazial conceput ca un „autobuz”€ educațional interactiv, care călătorește prin satele și orașele mici ale României pentru a oferi tinerilor ateliere de orientare în carieră. Cu ajutorul experiențelor multimedia și a jocurilor, elevii descoperă ce meserie li s-ar potrivi și cum să-și transforme pasiunea în realitate. Săptămâna aceasta, autobuzul ajunge la copiii din:
Școala Gimnazială Nanu Muscel Câmpulung, pe 25 noiembrie
Scoala Gimnazială Valea Pravat – 27 noiembrie
Scoala Gimnazială Petre Țuțea Boteni – 29 noiembrie
Scoala Gimnazială Oprea Iorgulescu Câmpulung – 29 noiembrie

Autobuzul interactiv este dedicat elevilor de gimnaziu și completează pachetul de programe pe care le susținem pentru dezvoltarea tinerilor. Traseul acestuia trece prin Câmpulung săptămâna aceasta, unde, împreună cu Școala de Valori, ne dorim să contribuim la creșterea nivelului aptitudinilor copiilor, așa încât ei să reușească să își transforme pasiunile în realitate” a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație & Resurse Umane Holcim România.

Trainerii experimentați ai Școlii de Valori le vor oferi elevilor, prin metode interactive și atractive consiliere în carieră, îi vor ajuta să își dezvolte abilitățile și îi vor îndruma în procesul cunoașterii de sine, toate acestea respectând coordonatele educației centrate pe valori.
Fiecare grupă va participa la o sesiune de 3 ore de ateliere cu activități dinamice precum:
activități care să dezvolte abilitățile de relaționare și lucru în echipă
răspunsuri la întrebări – „Ce vreau să fac în viață?”, jocuri interactive de dezvoltare personală și teste de stabilire a profilului personal.

Trecerea către ciclul liceal le pune adesea tinerilor în față multe provocări. Existența unor modele, prezența cuiva care să te îndrume sunt fundamentale când ai abia 14 ani și nu prea știi încotro să te îndrepți. Asta face Career Bus prin oamenii care îl ajută să se întâmple: ajută elevii să își dea mai bine seama ce vor să facă și îi ghidează către alegeri corecte, echilibrate și potrivite pentru viitorul lor” spune Silvia Bogdan, Președinte la Școala de Valori.

Elevii sunt sprijiniți și de Holcim, care le oferă posibilitatea de a realiza vizite în fabrica din Câmpulung și de a deveni practicanți, ulterior, după alegerea liceului potrivit.

În România, consilierea educațională este încă un subiect care pune mai dificultăți dezvoltării integrale a elevilor, iar acest proiect vine să sprijine comunitățile din țară cu un tip de educație alternativă menită să sprijine evoluția tinerilor prin interacțiune și metode non-formale de învățare. Anul trecut Career Bus a avut un parcurs de peste 1500 de km în România și a ajuns la aproximativ 3000 de elevi din orașe precum Pitești, București și Ploiești.

***
ȘCOALA DE VALORI este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care îi îndrumă pe tineri să-și descopere valorile și să-și antreneze potențialul, astfel încât să-și dezvolte atitudini și comportamente prosociale și sa fie pregătiți pentru viitorul mereu în schimbare. De 10 ani deschidem drumuri în educa­ție, care au început să se intersecteze și să formeze un ecosistem orientat spre dezvoltarea tinerei generaț­ii. Misiunea noastră este de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți.

Despre Holcim România
Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 17 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei, și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate. Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații devârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here