Şefa de la Economic a fost destituită pentru că a refuzat să deconteze consumul exagerat de combustibil al directorului Lupu. Fosta şefă a Serviciului Economic Administrativ de la Direcţia Sanitar – Veterinară Argeş, Eugenia Enache, l-a dat în judecată pe actualul director executiv Daniel Lupu, pe motiv că a destituit-o din funcţie în mod abuziv, după ce aceasta nu a mai dorit să-i semneze deconturile pentru consumul exagerat de combustibil făcut, în interes personal, cu maşina de serviciu. Disensiunile dintre Eugenia Enache şi conducerea DVS Argeş au început la finalul anului trecut. Motivul pentru care subalterna şi-a înfruntat şeful şi a fost retrogradată a fost acela că directorul Daniel Lupu folosea maşina de serviciu în interes personal, iar femeia nu a vrut să îşi mai asume responsabilitatea pentru respectivele cheltuieli nejustificate. După cum ne-a declarat, Eugenia Enache deţine această funcţie de conducere de peste 13 ani, vreme în care nimeni nu a avut ceva să-i reproşeze. Pentru că nu putea fi retrogradată din motivul expus mai sus, Eugeniei Enache i s-au imputat mai multe lucruri, printre acestea numărându-se neîndeplinirea sarcinilor şi întârzierea de la serviciu. După o mustrare dată de comisia de disciplină, şocul cel mare pentru Eugenia Enache a venit în vara acestui an, când s-a trezit subit, retrogradată, ocupând la acest moment o simplă funcţie la departamentul Economic Administrativ. Nemulţumită de faptul că nici măcar paşii de sancţionare nu au fost respectaţi, în sensul că, înaintea retrogradării ar fi trebuit să primească un avertisment, femeia a atacat în instanţă atât sancţiunea cu mustrare, cât şi retrogradarea.

Lupu susţine că şefa de la Economic era o tipă conflictuală şi vorbea urât

De partea cealaltă, directorul executiv al DSV Argeş, Daniel Lupu, susţine că angajata sa a fost sancţionată pe drept. „Doamna Eugenia Enache a fost sancţionată de comisia de disciplină a DSV Argeş pentru întârzieri repetate în executarea sarcinilor de serviciu. Există 65 de persoane din cadrul direcţiei care au semnat o petiţie împotriva ei şi au trimis-o la Autoritatea Naţională. Este acuzată că vorbeşte urât, îşi îndeplineşte sarcinile de serviciu după bunu-i plac şi întârzie la program. Nu se poate aşa, pentru că aici este disciplină. Doamna Enache este o tipă conflictuală, iar greşeala mea a fost că am tolerat-o prea mult”, ne-a declarat directorul Lupu.
În ceea ce priveşte povestea deconturilor de combustibil, şeful DSV susţine că acestea nu intrau în responsabilitatea Eugeniei Enache: „Nu aprobă ea deconturile, ci directorul. Sarcina ei era doar să verifice distanţele de pe foile de parcurs şi atât. Oricum, a pierdut procesul la Tribunal şi acum a făcut recurs”, a mai completat şeful DSV Argeş, Daniel Lupu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI