Numirea lui Andrei Gerea la conducerea Ministerului Economiei aduce la cinci numărul miniştrilor pe care i-a dat Argeşul în cei 23 de ani de democraţie. Doi de la PSD, doi de la PNL şi unul de la PC. Săptămâna trecută, organizaţia PNL Argeş a reuşit să îşi impună cel de-al doilea om într-o funcţie atât de importantă, cu mare influenţă şi cu o atât de mare vizibilitate naţională – pe Andrei Gerea la Economie. Liberalii argeşeni au mai avut, în această guvernare, încă un post de ministru, respectiv portofoliul de la Cultură ocupat de senatorul Mircea Diaconu, în primul Guvern Ponta. Acesta a fost însă înlăturat din funcţie pe motiv de incompatibilitate, la presiunile Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a găsit vinovat că era senator şi director de teatru în acelaşi timp. Ministru are şi Partidul Conservator Argeş, chiar pe preşedintele său la nivel naţional. Deputatul de Piteşti, Daniel Constantin, deţine portofoliul Agriculturii încă de la formarea primului Guvern USL şi este chiar un specialist al domeniului, fiind inginer zootehnist de meserie.  
Primul dintre membrii PSD Argeş ce a accedat la un fotoliu de ministru a fost actualul senator Şerban Valeca. Acesta a ocupat postul de ministru delegat pentru activitatea de cercetare în primele perioade de guvernare democratică de după 1989, între 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003.
Tot în primii ani ai democraţiei româneşti, PSD Argeş a mai dat un ministru. Georgiu Gingăraş a fost, vreme de 3 ani, în Guvernul Năstase, ministru al Tineretului şi Sportului, în aceeaşi perioadă ca şi colegul de organizaţie, Şerban Valeca. Astfel, PSD Argeş se putea lăuda, la vremea aceea, cu doi miniştri!
Per total, însă, PSD Argeş a avut trei reprezentanţi în Executivul ţării, punându-l la socoteală şi pe Nicolae Văcăroiu, care a fost chiar premier între 1992 şi 1996, în al doilea mandat de preşedinte al lui Ion Iliescu. Deşi a fost considerat, la vremea respectivă, independent, imediat după aceea, el a devenit senator PSD de Argeş.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI