Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Adrian Voica, susţine că profesorii din Curtea de Argeş vor pierde peste 8 miliarde de lei de la Ministerul Educaţiei din cauza liderului de sindicat, Luminiţa Negrilă, care nu a înaintat la timp cererile pentru obţinerea ajutorului de carte, bani aferenţi anilor 2009 şi 2010.

Ministerul Educaţiei acorda fiecărui profesor în jur de 100 de euro, anual, sub forma ajutorului de carte până când această Ordonanţă a fost abrogată de Guvernul Boc. Cu toate acestea, sindicatele din învăţământ au câştigat în instanţă acordarea retroactivă a acestor bani, unele şcoli primind deja banii. Însă la Curtea de Argeş 1.000 de profesori încă mai aşteaptă banii aferenţi anilor 2009 şi 2010, fiecare dascăl ar fi trebui să primească în jur de 800 de lei, în total peste opt miliarde de lei vechi. Conform vicepreşedintelui FSLI, Adrian Voica, de această situaţie se face responsabil liderul de sindicat, Luminiţa Negrilă, care nici până acum nu a depus solicitările necesare, lăsându-i pe profesori fără drepturile cuvenite. „Sindicatul a obţinut în Instanţă redobândirea acestor drepturi băneşti, care fuseseră tăiate; astfel, profesorii trebuie să primească acum diferenţa de 750 – 800 de lei, aferentă anilor 2009 şi 2010. Dar, pentru că liderul Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Curtea de Argeş, doamna Luminiţa Negrilă, nu a depus cererile necesare, dascălii riscă să piardă cele 8 miliarde de lei. Oricum, la Curtea de Argeş este o situaţie mai deosebită, dumneaei este pensionară şi totodată lider de sindicat”, ne-a declarat Adrian Voica.
Liderul SIP din Curtea de Argeş, Luminiţa Negrilă, se apără şi spune că nu trebuia depusă nicio cerere în acest sens: „Nu trebuiau depuse cereri ca să se ia aceşti bani, unele şcoli luând o parte ei, cam 130 de lei de profesor… Şi oricum, aceşti bani se vor da după alegeri, aşa mi s-a spus şi mie…” , a declarat Luminiţa Negrilă.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI