Ingrediente 10 porții

l    1 kg pulpe pui
l    500 g. roșii
l    300 g. morcovi
l    500 g. ceapă
l    500 g. dovlecel
l    500 g. ardei gras
l    500 g. conopidă
l    1,5 kg. varză murată
l    Sare, piper – după gust

Mod de preparare:

Se taie mărunt pulpele de pui, apoi se toacă legumele. Se călește amestecul de legume și carne de pui, condimentându-se cu sare și piper după gust.

După ce umplutura este gata, se amestecă bine și se umplu sărmăluțele în felul următor:

Se pune un strat de varză murată tăiată mărunt într-o tavă, se învelesc sarmalele, se așează în tavă și se adaugă varză murată tocată.

Se lasă la cuptor aproximativ o oră.

Secretul Bucătarului

Pentru un gust mai bun, se stropesc sărmăluțele cu un sos de roșii, înainte de a fi puse la cuptor.

Mod de servire

Se servesc cu ardei iute, alături de un pahar de vin roșu.

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În luna martie promovăm bucătăria românească fusion iar restaurantul partener al proiectului este Symphony Romanian Fusion.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI