Sărbătorile Argeşului şi Muscelului, din care s-au derulat deja şapte ediţii, s-au impus în conştiinţa spectatorilor ca momentul din an în care sunt omagiaţi cei mai buni dintre cei mai buni argeşeni şi sunt scoase în lumina rampei, spre admiraţia întregii ţări, cele mai frumoase tradiţii, obiceiuri, valori culturale şi materiale ale judeţului.

Fără a pierde nimic din ce a fost apreciat anii trecuţi, la cea de-a opta ediţie, ce se va desfăşura anul acesta, Sărbătorile vor avea însă o nouă înfăţişare. Dacă anii trecuţi acestea se întindeau pe durata unei luni întregi, acum ele au fost comprimate la o singură săptămână, în perioada 10-15 august, suprapusă peste cea a Festivalului „Carpaţi”. De asemenea, locaţia va fi schimbată: în locul Muzeului Goleşti, unde anul acesta se desfăşoară lucrări de reabilitare, punctul de întâlnire va fi Piaţa Vasile Milea şi scena din faţa Consiliului Judeţean. 

De asemenea, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, 2015 va fi dedicat premierii tinerilor de valoare pe care Argeşul îi dă fără încetare, şi care, în ciuda vârstei foarte fragede, ne reprezintă cu cinste în ţară şi în lume. De aceea, s-a renunţat la formula „Fiii şi Fiicele Argeşului şi Muscelului” pentru un alt format. „Am luat această hotărâre pentru a nu dilua manifestarea. Până acum se dădeau prea multe titluri şi am fi ajuns, la un moment dat, să nu mai avem cui decerna! Aşa că în 2015 îi vom premia pe tinerii talentaţi şi câte o personalitate a anului pentru fiecare domeniu de activitate”, a declarat Florin Tecău.

Mai trebuie menţionat că reprezentanţii judeţelor învecinate vor fi invitaţi speciali şi vor avea o seară a lor în Piteşti, punând în scenă un spectacol folcloric.
Unul dintre evenimentele de tradiţie din cadrul „Sărbătorilor”, Festivalul Internaţional de Folclor „Carpaţi”, va beneficia anul acesta de prezenţa a 12 ansambluri, dintre care doar unul din ţară, restul fiind invitaţi speciali din străinătate şi se va încheia cu un spectacol de anvergură pe scena din Piaţa Milea.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI