Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape iar acțiunea de împodobire a orașului este în plină desfașurare.

În acest an startul sărbatorilor de iarnă va fi conform tradiției, cu ocazia Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, prin aprinderea iluminatului festiv in zona centrală a Municipiului, urmând ca până la data de 6 decembrie, în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae, iluminatul festiv să fie aprins în tot orașul.

Pe bulevardele și străzile Piteştiului au fost montate 112 de instalații transversale tip țurțuri și cadre cu steluțe, 120 plase luminoase și furtun luminos pe 520 stâlpi de iluminat public.

Panourile luminoase cu steluțe au fost amplasate la intrările în oraș și în sensurile giratorii. În zona centrală, prin reamplasarea arcadelor, zona de tunel luminos de pe strada Victoriei in lungime de 200m a fost extinsă și în zona Parcului Fortuna, ajungând astfel la 250m.

În Piața Primăriei, sute de beculețe colorate cu led, globuri strălucitoare și perdele luminoase vor străluci aducând bucurie și culoare. O scenă de poveste a sosirii lui Moș Crăciun în sania trasă de reni va completa atmosfera magică a sărbătorilor.

Bradul de aproximativ 25 metri înălţime, îmbrăcat în ornamente de sărbătoare, se va transforma într-o feerie de lumini, spre bucuria tuturor locuitorilor din oraş, și în special a copiilor. În acest an, cu sprijinul Direcţiei Sivice Argeş, bradul a fost adus din zona Nucşoara – Ocolul Silvic Domneşti și a costat 1.300 lei.

Târgul de Crăciun se va deschide în data de 6 decembrie, găzduind producători și comercianți de produse tradiționale româneşti, decorațiuni de Crăciun, cadouri și jucării.

Comments

comments