Săptămâna prevenirii criminalităţii în Argeş. Polițiştii le-au vorbit elevilor despre reguli de circulaţie, aspecte ale muncii de poliţie judiciară şi delicvenţa juvenilă

0
405

În Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, 26 septembrie – 30 septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au dezbătut teme pentru prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor, a infracţiunilor contra patrimoniului, infracțiunilor comise cu violență şi pentru siguranţa rutieră.

Prima zi a Săptămânii prevenirii criminalităţii, 26 septembrie, a fost dedicată prevenirii delincvenței juvenile. Poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire a delincvenței juvenile în rândul adolescenților. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul compartimentelor de prevenire a criminalității și relații publice, care le-au prezent elevilor aspecte ale muncii de poliţie judiciară.

Pe 27 septembrie, poliţiştii s-au adresat elevilor din școlile gimnaziale și primare, atât din mediul urban cât și din mediul rural unde au desfăşurat sesiuni de informare pe tema prevenirii victimizării minorilor.

În cea de-a treia zi a Săptămânii prevenirii criminalităţii, au fost dezbătute teme despre prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului.
Poliţiştii au organizat o activitate de prevenire a furturilor din locuință în zona centrală a municipiului Pitești și în centrele comerciale. Aceștia au participat la ședințe cu membrii asociațiilor de proprietari unde au desfășurat sesiuni de informare  cu privire la protecția bunurilor.

În data de 29 septembrie, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență. Împeună cu reprezentanții A.N.I.T.P. au fost dezbătute teme privind combaterea și prevenirea faptelor cu violență în unități școlare.

În ziua dedicată siguranţei rutiere, 30 septembrie, poliţiştii au desfăşurat activități pe linia prevenirii accidentelor rutiere datorate vitezei și neacordării priorității de trecere a pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător.

La desfășurarea acestor activități au participat cadre didactice, elevi, precum și parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here