Sâmbătă noapte sunteţi invitaţi la Muzeul Goleşti

1,039 views

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii-Goleşti și Consiliul Judeţean Argeş organizează, sâmbătă, 19 mai 2018, între orele 18,00-22,00, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor.

Cei care iubesc muzeul sunt invitaţi să viziteze ansamblul feudal fortificat, în incinta căruia se află: Şcoala Slobodă Obştească (prima şcoală în limba română, din mediul rural, din Țara Românească), Foişorul lui Tudor Vladimirescu, Bolniţa banului Radu Golescu, Baia turcească din secolul al XVIII-lea. De asemenea, până la orele 2000, va fi permis accesul și în muzeul în aer liber, un valoros sat românesc de secol XIX, cu gospodării viticole și pomicole din România.

Ghidajul în spaţiile muzeale va fi asigurat de muzeografi şi liceeni de la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Pitești, îmbrăcaţi în costume de epocă şi port popular.

Special pentru acest eveniment, Muzeul Golești organizează expozițiile temporare cu tema: „Obiceiuri, ocupații și meșteșuguri din județul Argeș” și „Viața satului oglindită în ilustrații vechi”. Vernisajul va avea loc începând cu ora 1800.

De asemenea, începând cu orele 1800 , publicul vizitator se va bucura de spectacole oferite de copiii de la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, precum și de trupa epic, folk, metal An Theos.

Începând cu ora 18.00, accesul este gratuit!

Comments

comments