Cea mai mare fabrică de motoare electrice din România, Nidec Global Appliance România, își lansează oficial prezența în țara noastră. În urmă cu doi, Nidec a achiziționat ANA IMEP S.A. din orașul Ștefănești, denumita ulterior Nidec Motor Corporation Romania S.A. Fabrica are în prezent aproximativ 500 de angajați, iar numărul acestora va crește în curând, odată cu deschiderea altor linii de producție.

Inaugurarea fabricii din Ștefănești va avea loc pe 24 mai, iar la eveniment vor fi prezenti ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, ambasadorul Japoniei in Romania, Kisaburo Ishii, reprezentanti ai Guvernului, Senatului si Camerei Deputatilor, autoritati locale din Pitesti si din judetul Arges, dar și manageri ai marilor companii producatoare de electronice si electrocasnice din lume. Fondatorul & CEO Nidec, Shigenobu Nagamori si CEO Nidec Global Appliance Division, Valter Taranzano, vor fi amfitrionii acestui eveniment.

Nidec Corporation a fost infiintata in Kyoto, Japonia, in anul 1973. In prezent, opereaza in peste 40 de tari, prin intermediul a aproximativ 300 de companii, avand un numar de 110.000 de angajați.

Comments

comments