Sâmbătă, 9 septembrie, vă invităm la Festivalul Țuicii de la Coșești. Inedit! Concurs de băut ţuică

9,106 views

”Primăria comunei Coșești și Consiliul Local Coșești au deosebita onoare de a vă invita să participați pe 9 septembrie la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Țuicii, organizat de noi într-un cadru natural, pe meleagurile pitorești ale ”Văii Păcurarului”, începând cu ora 10.00”, a precizat primarul comunei Coșești, Nicolae Pană.

La festival, producătorii individuali își vor prezenta țuica, produsele de ceramică, lemn și costume populare specifice comunei Coșești și zonelor din împrejurimi. Festivalul are ca principal scop continuarea campaniei de promovare a țuicii drept băutură națională românească, cât și a produselor tradiționale specifice zonei Muscelului.

Campania a fost demarată cu ocazia primului festival al țuicii care a fost organizat pe 19 mai 2002, tot în comuna Coșești, bucurându-se de un deosebit succes de-a lungul timpului, atât pe plan local, cât și național. Programul artistic va fi susținut de către interpreți și formații artistice de profesioniști și amatori, cunoscuți și îndrăgiți publicului.

Vă aşteptăm cu drag la festival, cu mult respect, Primar Nicolae Pană.

Iată și programul:
– 10.00 – Deschiderea oficială a evenimentului
Tabăra meșteșugurilor populare. Ateliere de olărit, crestături în lemn, cusături populare, dogărit, cu participarea meșterului Ion Rodoș, dar și a altor meșteri populari;

– Program artistic susținut de elevii Școlii Coșești

– Festivitatea de decernare a Diplomelor de Fidelitate pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Program artistic susținut de: Ansamblul ”Ciobănașul” din comuna Corbi, Ansamblul folcloric al comunei Vulturești, Ansamblul folcloric ”Argeșelul” din comuna Boteni, Ansamblul folcloric ”Floricica” din comuna Bârla, Ansamblul folcloric ”Doina Circinovului” din Priboieni, Ansamblul folcloric din Galeșu, Ansamblul folcloric al comunei Domnești și Ansamblul folcloric ”Dorulețul” al Asociației de pensionari ”Viața lungă” din orașul Mioveni, Ansamblul folcloric al comunei Albeștii de Muscel.

– Concurs de băut țuică;

– Program artistic susținut de Ansamblul Folcloric Carpați din Câmpulung Muscel. Solişti: Alex Popa, Ioana Horobeanu, Mariana Patru, Daniel Ciubotea, Radu Ştefan Tatu, Izabel Cristescu şi mai multe suite de dansuri populare româneşti. Coregraf Neluş Horobeanu; Recital Gegiu Luiza din Domneşti.

Invitați speciali: Marcela Fota, Cristina Turcu, Daniela Cernea, Ion Drăgan, Elena Sima.

Program artistic susținut de Ioana Anton și invitații săi: Tina Militaru, Ionel Marcu, Alexandru Popa, Doina Istrate.

Comments

comments