Salvamont şi Jandarmeria vor primi 200 de maşini echipate pentru salvare montană şi 4 elicoptere

Salvamont şi Jandarmeria vor primi 200 de maşini echipate pentru salvare montană şi 4 elicoptere. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat vineri, la Alba Iulia, că instituţia se va implica în dotarea structurilor Salvamont şi de Jandarmerie montană cu tehnică performantă de intervenţie şi salvare, cu ajutorul fondurilor europene.

200 de maşini echipate pentru salvare montană vor ajunge, în acest an, la serviciile Salvamont şi unităţile de jandarmerie montană din 25 de judeţe iar licitaţia pentru cele 4 elicoptere de salvare montană este în fază de evaluare.

”€În acest an vor ajunge, iar pentru iarna viitoare vor fi gata livrate maşini specializate de intervenţie în zonele montane cu acces mai greu, structurilor Salvamont şi structurilor de Jandarmerie. Sunt 25 de judeţe pe listă pentru această dotare şi vorbim despre 200 de maşini dotate cu echipamente specifice de salvare montană pentru o echipă de 3-4 persoane, care intervine, dar au şi capacitatea şi posibilitatea să transporte un rănit, de la o zonă greu accesibilă, până la un punct în care rănitul poate să fie predat unei ambulanţe” a explicat şeful DSU.

Acesta a mai precizat că, în acest moment, există o licitaţie în fază de evaluare pentru 4 elicoptere de salvare montană, iar în viitor vor fi achiziţionate şi alte aparate de zbor, echipate pentru căutare-salvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.