CNI va finanţa construirea Sălii Polivalente şi modernizarea Stadionului Nicolae Dobrin. Cum va arăta noua arenă

Primarul Cornel Ionică aduce, la început de an, veşti bune pentru iubitorii sportului din oraş. Municipalitatea a obşţinut finanţare pentru noua sală polivalentă, ce urmează a fi construită pe Bulevardul Basarabiei şi promisiuni ferme pentru modernizarea Stadionului „Nicolae Dobrin”. De asemenea, vechea Sală a Sporturilor va ajunge, în final, în administrarea Piteştiului, iar apoi va intra în proces de modernizare.

„Am organizat prima conferință de presă din acest an, ocazie cu care am prezentat o parte dintre prioritățile municipiului pentru 2019. Astfel, continuarea proiectelor începute în 2018, bugetate multianual, este principala noastră preocupare, amintind aici reabilitarea și modernizarea mai multor străzi, amenajarea de locuințe sociale, amenajarea unui mini-hotel al municipalității, amenajarea de platforme îngropate de gunoi și reabilitarea, modernizarea și dotarea cu cele necesare a unităților școlare din municipiu.

Pe de altă parte, o veste bună este aceea că în februarie va fi emisă hotărârea de Guvern prin care Compania Națională de Investiții începe procedurile de construire a mult-așteptatei săli polivalente de pe strada Basarabiei. De asemenea, urmează să fie emisă o hotărâre de Guvern și pentru preluarea Sălii Sporturilor din Trivale pe care o vom moderniza. Tot în acest an continuăm demersurile pentru un nou pod peste Argeș și construcția a două pasaje rutiere – Craiovei-Târgul din Vale și Nicolae Bălcescu-Calea Bascovului. În plus, sunt în plină derulare și procedurile pentru mai multe proiecte cu finanțare europeană” a anunţat primarul Cornel Ionică.

De asemenea, Compania Națională de Investiții va finanța modernizarea stadionului Nicolae Dobrin din Pitești. Proiectul a suferit modificări, CNI propunând un proiect prin care întreg stadionul va suferi trasformări radicale, nu doar tribuna a II-a, aşa cum ceruse municipalitatea.

Primarul Piteștiului a prezentat noua variantă a proiectului, dar a declarat că, realist, lucrările vor începe după 2020, pentru că acum prioritate națională sunt stadioanele ce vor fi folosite pentru Euro 2020. Valoarea proiectul este estimată la 20 milioane euro.

„Bătălia noastră este acum pentru stadion. Actualul stadion are 14.000 de locuri, în proiect sunt prevăzute 16.000. Nu s-a mai umplut de 30 de ani. Prima dată ne-am dus (n.r. la CNI) să ne milogim, să facem tribuna a doua. Ne-au zis păi ce faci, domnule, bâlci? Și uitați cum arată acum proiectul, toate tribunele sunt acoperite. Nu pot să spun când va fi gata, prioritate națională sunt stadioanele pentru Euro 2020”, a declarat primarul Cornel Ionică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.