Salariile profesorilor cresc cu 15% de la 1 decembrie

Salariile tuturor angajaţilor din învăţământul de stat vor creşte cu 15%, de la 1 decembrie.

Anunţul a fost făcut luni, 12 octombrie, de ministrul Educaţiei, după o ultimă rundă de negocieri cu sindicatele.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că primii bani vor fi încasaţi în ianuarie 2016, din bugetul aferent anului viitor. Aceasta este a doua mare creştere de salarii, după cea a medicilor.

„A fost acceptata solicitarea ca, in educatie, dupa ce s-au acordat cresterile salariale de 10% pentru personalul didactic si dupa ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic in august, sa se mai acorde in acest an, incepand din decembrie o crestere de 15% pentru tot personalul din invatamant”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat ca efortul bugetar este de 1,7 miliarde de lei pe tot anul 2016, iar salariile pe luna decembrie se platesc in luna ianuarie.

Potrivit ministrului Educaţiei, în ceea ce priveste proiectul legii salarizarii unitare, vor fi cresteri salariale la fel ca pentru toti ceilalti bugetari, si in sanatate si in educatie. Aceste cresteri au fost acordate pe baza acordului semnat de guvern cu sindicatele din invatamant si nu fac obiectul proiectului legii salarizarii unitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here