Potrivit unui proiect pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei, salariile personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar ar putea fi majorate cu 12%.

„Începând cu data de 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare se majorează cu 12% faţă de nivelul acordat pentru luna iulie 2015. Cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază de care beneficiază personalul nedidactic de la alin. (1) se majorează cu acelaşi procent de 12%, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, se relatează în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

De aceste salarii majorate vor beneficia 53.848 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţământul universitar, urmând să se aloce 38,6 milioane de lei, în 2015, şi apoi câte 115,8 milioane de lei anual.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI