Luni a avut loc prima şedinţă de Colegiu Prefectural, condusă de cei doi noi şefi ai judeţului, prefectul Mihai Oprescu şi preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Florin Tecău. Obişnuiţi cu atitudinile împăciuitoare şi permisive ale predecesorilor acestora, Cristian Soare şi Constantin Nicolescu, directorii de instituţii deconcentrate convocaţi la discuţii au rămas miraţi de „noua ordine“ instaurată de aceştia. Astfel, prefectul Oprescu le-a impus transparenţă în activitate şi să îşi îmbunătăţească relaţiile cu publicul în instituţiile pe care le conduc, ameninţându-i că le va trimite controale mascate, iar Tecău, pe motiv că a mai primit şi până acum reclamaţii în acest sens, le-a dat ordin directorilor să termine cu informările lungi, plicticoase şi inutile, şi să se ocupe mai mult de a ţine la curent superiorii cu tot ce se întâmplă.

Aplecaţi-vă asupra activităţii de lucru cu publicul! Vreau ca, în cel mai scurt timp, să avem un plan comun de acţiune care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei, iar oamenii să nu mai stea la cozi. Ghişeele să fie dotate cu tot ce trebuie din punct de vedere tehnic, dar şi cu oameni. Vreau soluţii punctuale, nu generalităţi! Am hotărât ca, în perioada următoare, angajaţi ai Prefecturii să meargă la fiecare instituţie deconcentrată în parte, fără să anunţe, şi să vadă, de la caz la caz, cum stau lucrurile”, a spus noul prefect, Mihai Oprescu.

De asemenea, şi Florin Tecău a dat milităria jos din pod şi le-a cerut autoritar directorilor să nu mai ascundă de Prefectură şi CJ lucruri importante din instituţii. „Vrem să fim informaţi rapid şi corect cu privire la tot ce se întâmplă. Iar, când veniţi la Colegiul Prefectural, nu mai prezentaţi materiale care plictisesc şi îngrozesc primarii! Sunt aceleaşi hârtii de ani de zile în care se mai schimbă pe ici, pe colo doar. Nu trebuie să stăm să ascultăm aceleaşi rapoarte de ani de zile!”, a spus Florin Tecău.

Cu acest prilej, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean a cerut ca cei responsabili să pregătească cum trebuie alegerile europarlamentare şi pentru preşedintele Consiliului Judeţean şi să cureţe listele electorale, „iar morţii să dispară de pe liste, la fel şi persoanele care sunt plecate în străinătate”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI