Rusia vrea să interzică nevaccinaților să mai cumpere alcool

0
44

Rusia trece la soluţii extreme în lupta cu pandemia. Un grup de lucru înființat pentru a opri răspândirea coronavirusului în regiunea Sverdlovsk are în vedere interzicerea vânzării de alcool persoanelor care nu au un cod QR care să arate că au fost vaccinați.

Într-o nouă mișcare a autorităților locale, rușii care de obicei consumă băuturi alcoolice ar putea fi nevoiți să demonstreze că s-au vaccinat înainte de a primi o sticlă de vodcă.

Artyom Bakhterev, ministrul regional al complexului agroindustrial, a anunțat actualizarea prin canalele sale Telegram: „Știm despre inițiativa participanților pe piață de a introduce coduri QR pentru a cumpăra alcool. Suntem pregătiți să discutăm despre această măsură cu colegii și experții la următoarea întâlnire a sediului operațional”.

Acesta a fost propus inițial de restauratorul Yevgeny Uryupin din Ekaterinburg, un oraș din regiune, pe Instagram, a relatat Vesti.ru. El a spus că inițiativa ar putea încuraja oamenii să se vaccineze și să-i motiveze să consume mai puțin alcool.

Rusia este al 4-lea stat din Europa la consumul de alcool pe cap de locuitor.

Mai multe localuri sunt acum deschise doar pentru cei care sunt vaccinați, au un test de coronavirus negativ sau s-au recuperat recent după infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here