Un sondaj realizat în cadrul campaniei „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe” arată ca 4 din 10 români consideră incendiile drept cea mai mare ameninţare pentru locuinţa lor.

Totodată, aproape jumatate dintre participanţii la sondaj au auzit de o spargere a unei locuinţe care a avut loc în vecini. Nu în ultimul rând, 4 din 10 respondenţi postează fotografii pe Facebook sau pe alte reţele de socializare atunci când sunt plecaţi.

Astfel, la întrebarea „Care crezi că este cea mai mare ameninţare pentru casa ta?”  38,1% dintre participanţii la sondaj au indicat izbucnirea unui incendiu în locuinţa lor sau în casa vecinilor, iar 30,5% au menţionat cutremurul. În acelaşi timp, 15,4% dintre respondenţi au menţionat inundarea provocată de apa din conducte, iar 10,4%, spargerea locuinţei de către hoţi. De asemenea, alunecările de teren (alese de 1,8% dintre participanţii la sondaj) şi inundaţiile (0,9%) au ocupat ultimele locuri în topul riscurilor de care se tem românii.

La sondaj au participat 1766 de respondenţi, dintre care 50% femei şi 50% bărbați. 62% dintre aceștia locuiesc la bloc, iar 78% dintre respondenţi sunt din mediul urban.

Conform declaraţiilor respondenţilor, 43% dintre ei au avut o inundare provocată de spargerea conductelor (80% dintre aceştia locuind la bloc), iar 4,93% au avut un incendiu în locuinţă.

Aproape jumătate dintre români au auzit de o spargere a locuinţei în vecini. 4 din 10 postează fotografii pe Facebook atunci când sunt plecaţi

49,7% dintre participanţii la sondajul organizat în cadrul campaniei „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe” au auzit de o spargere a unei locuinţe care a avut loc fie în zone învecinate, fie în acelaşi bloc cu ei, pe aceeaşi stradă sau în acelaşi cartier cu ei. De asemenea, 13,1% au declarat că au primit în casă o persoană străină (care invocă motive precum vânzări de bunuri, executări lucrări construcţii/reparaţii, solicitare ajutor etc.).

4 din 10 români (37,2%) postează fotografii din călătorie pe Facebook sau pe alte reţele de socializare în timp ce sunt plecaţi în vacanţă, arată rezultatele sondajului. De asemenea, 18% dintre respondenţi au declarat că atunci când pleacă în vacanţă vorbesc despre acest lucru pe Facebook sau pe alte reţele de socializare.

„Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe” campanie de informare

Conform rezultatelor sondajului, doar 23,1% dintre respondenţi consideră că o asigurare obligatorie de locuinţă reprezintă o protecţie suficientă pentru locuinţa lor. Cu toate acestea, gradul de penetrare al asigurărilor facultative în România nu a înregistrat creșterile așteptate. Nevoia de informare și educare cu privire la rolul asigurărilor este unul dintre elementele care stau la baza acestei situații.

În acest context, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a campaniei de informare Octombrie –Luna Asigurărilor de Locuințe” – demers național prin care se urmărește creșterea gradului de conștientizare a românilor cu privire la asigurarea locuințelor.

Campania a fost susţinută de PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor, APPA –・Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor și Radio România Actualități.

În cadrul proiectului, au fost distribuite în toată ţara 500.000 de broşuri informative dedicate. Acestea au ajuns la publicul larg și împreună cu ziarul Libertatea, distribuţia materialelor fiind dublată și de o amplă campanie de comunicare în mediul online şi pe reţelele de socializare.

De asemenea, materialele informative privind asigurările de locuinţă au fost completate şi de o serie de infografice utile cu sfaturi privind măsuri de prevenţie a incendiilor şi furturilor din locuinţe, dar şi referitoare la reacțiile necesare în caz de cutremur, inundaţie sau incendiu. Mai multe detalii găsiţi pe www.asigurarealocuintelor.ro.

„Luna Asigurărilor de Locuinţe” beneficiază de sprijinul unor importante companii de asigurare şi de brokeraj care activează pe piaţa din România. Astfel, ASIROM VIG, GROUPAMA Asigurări, GOTHAER Asigurări Reasigurări, OMNIASIG VIG, GENERALI România, ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări, CREDIT Europe Asigurări, VERASIG Broker şi OTTO Broker susţin campania în calitate de Parteneri.

Mesajele acesteia sunt transmise către publicul larg cu sprijinul Partenerilor Media Wall-Street.ro, 9am.ro, Revista BIZ, Q Magazine, ZiuaVeche.ro, stirilepescurt.ro şi stirileimobiliare.ro. Distribuţia broşurilor a fost realizată şi cu sprijinul Partenerilor PRESTIGE Broker şi CAMPION Broker.

***
Despre APPA

APPA – Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor are ca scop principal promovarea conceptului de asigurare şi creşterea gradului de educare în domeniul asigurărilor în rândul populaţiei.
Pentru îndeplinirea obiectivelor sale, Asociaţia beneficiază de susţinerea principalilor vectori de comunicare din şi în domeniile asigurărilor şi pensiilor private – Publicaţiile XPRIMM, editate de Media XPRIMM.
APPA organizează conferinţe şi alte tipuri de reuniuni tematice pentru dezbaterea şi soluţionarea problemelor specifice majore, elaborează studii şi analize privind priorităţile în domeniul asigurărilor. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI