Românii ar putea ieşi din casă fără restricţii după 15 mai! PNL a trimis prea târziu în Parlament legea care va reglementa starea de alertă. Social-democrații spun că Guvernul PNL a trimis prea târziu legea care va reglementa starea de alertă în Parlament, iar aceasta ar putea intra în vigoare, cel mai devreme, pe data de 18 mai. În schimb, pe 15 mai expiră starea de urgență, ceea ce înseamnă că în perioada 15-17 mai nu vor exista restricții.

Potrivit PSD, chiar dacă intră procedură de urgenţă, legea ar putea intra în vigoare, cel mai devreme, pe data de 18 mai şi nu pe 15, când expiră starea de urgență.

Guvernul a adoptat luni proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a anunţat şeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă. Proiectul de lege prevede masuri din domeniile economic, medical sau al transporturilor. Proiectul a fost transmis către Parlament pentru dezbatere şi aprobare în regim de urgenţă. De asemenea, pe durata stării de alertă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. (foto ilustrativ)

Comments

comments