Activitatea de control desfăşurată de ITM Argeş în luna aprilie. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 37 de controale. Astfel, la un angajator au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 5 persoane. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 100.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, alimentație publică, transport; construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 42 controale. Inspectorii de muncă au aplicat 8 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 19.500 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică, exploatare forestieră, construcţii, protecție și pază, transport, instalații electrice.

”Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11”, transmit reprezentanții ITM Argeș.

Comments

comments