România va activa mecanismul de protecție civilă. Cere ajutor la UE pentru medicamente și oxigenatoare

0
26

România va activa mecanismul de protecție civilă. Cere ajutor la UE pentru medicamente și oxigenatoare. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat că, marți, autoritățile din România vor activa Mecanismul de protecţie civilă al UE în vederea achiziţionării medicamentului Tocilizumab, folosit în tratarea cazurilor de COVID-19.

Mâine urmează să fie activat Mecanismul, la cererea Ministerului Sănătății, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantitățile necesare. Am înţeles de la colegii de la Ministerul Sănătăţii că, la acest moment, avem cantităţi suficiente pentru încă două-trei săptămâni, motiv pentru care vom activa Mecanismul să vedem în ţările care nu se confruntă cu un val serios, la acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul, să-l aducem în ţară în anumite cantităţi. Ministerul Sănătăţii, mâine, urmează să ne spună care este cantitatea necesară, pe care o să o anunțăm„, a afirmat Raed Arafat, luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Șeful DSU a adăugat, legat tot de Mecanismul de protecție civilă, că se analizează posibilitatea solicitării anumitor echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale.

„Să suplimentăm ce avem și ce achiziționăm pentru a facilita creșterea numărului paturilor cu oxigen în spitalele care au paturi libere, dar care nu sunt conectate la oxigen”, a precizat Arafat.

El a explicat că solicitarea prin Mecanismul de apărare civilă european are în vedere faptul că în două-trei săptămâni ar putea apărea probleme cu stocurile de Tocilizumab din spitalele românești.

„Mâine urmează să fie activat Mecanismul de Protecție Civilă, la cererea Ministerului Sănătăţii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare. Activăm Mecanismul să vedem, în ţările care nu se confruntă cu un val serios în acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul în anumite cantităţi”, a anunţat, luni seară, Raed Arafat.

Ministerul Sănătății va stabili în cursul zilei de marți cantitatea necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here