Ministrul Finanţelor a explicat că, în privinţa majorării salariului minim pe economie, este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi a mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră.

 

„Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României”, a declarat doamna ministru.
 
De asemenea, dânsa a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”. Astfel, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie, întrucât Guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei într-un timp aşa scurt, astfel că majorarea nu este cuprinsă în proiectul de buget pentru anul viitor.

Ne întrebăm şi noi pentru ce plătim ministru, secretar de stat şi alte sute de finanţişti, care au în fişa postului să cunoască finanţele ţării? Şi ne mai întrebăm de ce un ministru poate să spună că o majorare salarială se poate şi apoi, alt ministru să spună că nu se poate? Unde se întrerupe logica asta a finanţelor? E chiar atât de greu să nu ne mai batem joc de oameni şi să luăm nişte decizii pe care să le comunicăm direct şi corect? Chiar nu putem   să nu ne mai jucăm cu destinele oamenilor, în numele tehnocraţiei?

Biroul de presă al MP Argeş

Comments

comments