Robert Andrei Glință – primul înotător român campion european – votat în unanimitate de către Consiliul Local Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești!

0
52

Piteșteanul Robert Andrei Glință a învățat să înoate la Bazinul Olimpic din Pitești, apoi a început înotul de performanță la Clubul Sportiv Municipal Pitești.

În 2015, a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 m spate (în bazin olimpic) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din 2016. La 100 m spate, a doborât recordul mondial pentru juniori și a stabilit un nou record național pentru seniori (în bazin scurt).

În 2016, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de 100 m spate, unde s-a clasat pe locul 8, după ce în semifinale stabilise un nou record național al României.

În aprilie 2019, a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. La Guangzhou, a înotat cele două lungimi de bazin în 53:70 secunde, baremul stabilit de Federația Internațională de Natație (FINA) pentru această probă fiind 53:85.

La finalul anului 2019, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Glasgow, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, la 100 m spate.

În mai 2021, la Budapesta, a cucerit medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești.

Robert Glință a scris istorie pentru România, la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, iar astăzi, 30 iunie 2021, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești.

Robert Glință – primul înotător român campion european, într-o probă masculină, a fost votat în unanimitate, de către Consiliul Local, Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești!
Sunt foarte bucuros pentru oferirea distincției, aceasta fiind o răsplată, în primul rând morală, pentru campionul nostru!
Țin să mulțumesc Consiliului Local Pitești pentru faptul că inițiativa a fost votată în unanimitate. Este important să răsplătim, de fiecare dată când putem, eforturile celor care aduc mândrie Piteștiului.
Îi mulțumesc și lui Robert Glință, cel care, între atâtea antrenamente și înainte de deplasarea spre Tokyo – unde va participa la Jocurile Olimpice, a găsit timp să fie alături de noi.
Am fost onorat și de faptul că doamna Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a ținut să îl felicite pe Robert pentru distincție, aceasta fiind chiar o mare surpriză pentru înotător.
Acum, ne rămâne doar să fim sufletește alături de Robert Glință, înainte de JO, sperând într-o performanță foarte bună a acestuia.
Felicitări, Robert, și mult succes! Suntem alături de tine!a declarat primarul Cristian Gentea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here