Prima clădire de artă modernă din Pitești și-a recăpătat strălucirea! Casa Universitarilor a fost renovată din temelii

Prima clădire de artă modernă din Pitești și-a recăpătat strălucirea! Casa Universitarilor a fost renovată din temelii. Evenimentul de redeschidere a avut loc azi, rectorul Universității din Pitești, proprietarul imobilului, prezentând istoria acestei renașteri.

După ani de zile de paragină, ca urmare a unor decizii cel puțin controversate ale vechilor echipe de management ale UPIT, în 2020, în plină pandemie, au început lucrările de renovare. Potrivit rectorului Dumitru Chirleșan, clădirea a fost renovată din temelii, beneficiind acum de facilități și îmbunătățiri ce nu existau nici măcar la început. Și asta, în mare parte, grație constructorului, ARCHIPRO CONSTRUCT SRL, care a acceptat lucrarea! Acesta a făcut în așa fel încât, cu riscul asumat de diminuare a profitului, proiectul să reprezinte o carte de vizită pentru profesionalismul specialiștilor săi și un model de acțiune în domeniu. S-au folosit aici tehnologii și materiale de ultimă generație, proiecte inovatoare și o viziune coerentă de renovare. În plus, practic o premieră în domeniu în ultimii ani, lucrarea a fost realizată în termenul prevăzut de contract și predată beneficiarului pusă la punct până la ultimul detaliu!

În ce privește destinația viitoare a Casei Universitarilor, potrivit rectorului Chirleșan, aceasta va găzdui un Centru de Studii Sud-Est Europene și va devenii centrul social al vieții universitare locale. Aici se vor putea desfășura de la comunicări științifice și seminarii profesionale, la evenimente sociale precum sărbătoriri ale seniorilor universității sau aniversări ale membrilor comunității academice.

Un film al lucrărilor de reabilitare, de la stadiul de dezastru la bijuteria din prezent puteți urmări AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here