Conform buletinului nivometeorologic emis de către Centrul de Prognoză Sibiu, în masivul Făgăraș riscul de avalanşă este de gradul 4 la altitudini peste 2000 de metri şi de gradul 3 la altitudini între 1600-2000 metri, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş care se află în acest ecart de altitudine, sunt și vor rămâne închise!

Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac – Cota 2000 Transfăgărăşan, în acest moment, măsoară 237 cm, în creştere cu aproape 40 de centimetri faţă de sfârşitul săptămânii trecute.

Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană, este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă, sau la Dispeceratul Naţional Salvamont, formând 0SALVAMONT.

Deasemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o ora de lumină, după terminarea acesteia, ţinând cont că la ora 19:30 este deja întuneric. În afara echipamentului obligatoriu iarna (încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari, piolet etc.) trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute.

Chiar şi în cazul excursiilor cu autoturismul, este indicat să aveţi încălţăminte şi îmbrăcăminte de iarnă, de asemenea o lanternă, pentru situaţiile în care sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi pe jos. Nu parcaţi maşinile la baza pantelor mari, fără pădure, încărcate cu zăpadă! În această perioadă este necesară o prudenţă marită, pentru a evita situaţiile nedorite.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI