CEZ Distribuție, venind în sprijinul consumatorilor de energie electrică, a organizat un număr de 9065 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici în intervalul ianuarie – martie 2015.

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrica a consumatorilor.

Peste 9065 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada ianuarie – martie 2015.

Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasa tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.

În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și respectând prevederile legale in vigoare.

În cele 7 județe în care operează CEZ Distribuție au fost verificate 9065 locuri de consum și au fost identificate 1003 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează:

Argeș – 407 cazuri
Dolj – 260 cazuri
Gorj – 5 cazuri
Mehedinți – 35 cazuri
Olt – 162 cazuri
Teleorman – 65 cazuri
Vâlcea – 69 cazuri

Este în interesul și beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, apelând Info Linia CEZ la numărul unic 0251 929, pentru ca aceste situații, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecți, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienților, precum și identitatea acestora sunt confidențiale pe tot parcursul acțiunilor departamentului specializat.

Pentru mai multe informatii despre gestionarea suspiciunilor de intervenții neautorizate în instalațiile operatorului de distribuție, puteți accesa website-ul www.cez.ro.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI